Talent-IT bestaat 10 jaar

Talent-IT bestaat 10 jaar

Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan hebben we de tijd genomen om met de vier oprichters van Talent-IT eens stil te staan bij de afgelopen jaren en vooruit te kijken naar al wat nog moet komen. Op 9 augustus 2007 gebeurde de neerlegging van de oprichtingsakte van Talent-IT bij de Rechtbank van Koophandel. Sindsdien hebben Jeroen, Dirk, Christophe en Jasna Talent-IT zien groeien en evolueren. Op 10 jaar tijd is er veel veranderd, dus tijd om eens terug te blikken!

Hoe is Talent-IT opgestart?

Jasna: Dirk is initieel alleen gestart met Talent-IT. In de periode nadien is Christophe erbij gekomen, dan Jeroen en dan ikzelf.
Dirk: Na zelf jarenlang diverse rollen te hebben vervuld voor diverse bedrijven in de wereld van ICT sourcing dacht ik: ‘Dat moet beter kunnen.’
Jeroen: We zijn kleinschalig gestart, maar met grote ambities en mensen met zeer veel ervaring en een groot netwerk.
Jasna: We zaten met vier in een klein kantoortje op de Boomsesteenweg in Aartselaar, in het bedrijvencenter. Alle taken werden verdeeld en iedereen was manusje van alles. We hebben zelf alles opgezet, van database tot boekhoudpakket. Saleskracht hadden we zeker genoeg met al dat testosteron!
Jeroen: In eerste instantie is Talent-IT gestart als generalist, maar we zijn altijd trouw gebleven aan onze visie om te specialiseren. Vanaf dat onze cashflow dit toeliet, hebben we dat concreet omgezet in daden en zo is onder andere Team4Talent geboren.

10 Jaar Talent-IT

Throwback!

Hoe kijk je terug op de voorbije 10 jaar?

Christophe: Vooral met fierheid op wat we vanaf nul gerealiseerd hebben.
Dirk : Bijzonder trots. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden tijdens de beginjaren, zijn we er toch in geslaagd om tegen de stroom in een bijzonder succesvol bedrijf neer te zetten.
Jasna: Deze periode was onvoorstelbaar leerrijk. In het begin moesten we allemaal werken voor twee aan een heel karig loontje, maar dat was zeker de moeite waard! Eigenlijk is het onvoorstelbaar dat we gestart zijn zonder contracten of medewerkers, om nu, juist 10 jaar later, meer dan 300 mensen voor ons aan de slag te hebben! Dat geeft best wel een fijn gevoel en ik ben vooral ook supertrots.
Jeroen: Veel tijd om terug te kijken, krijgen we niet, want het is en blijft een rollercoaster waarbij er altijd weer uitdagingen zijn in een bepaalde groeispurt. Ik ben in ieder geval zeer trots dat de initiële shareholders nog altijd aan boord zijn. We hebben ondertussen 10 jaar lief en leed met elkaar gedeeld. We zijn er met ups en downs steeds sterker van geworden, waarbij ik zeer dankbaar ben voor Nancy die er iets later is bijgekomen.

Het Talent-IT team, de mensen zelf, zijn het belangrijkste en daar hebben we alle vertrouwen in.

Hoe ziet de toekomst van Talent-IT er uit?

Jeroen: Rooskleurig, what else? ???? We staan niet stil. We blijven innoveren en specialiseren, en pakken de steeds weer veranderende markttrends op. Wel staan we dit jaar voor belangrijke keuzes. We zijn ondertussen geen kleintje meer, maar kunnen niet alles doen. Keuzes maken is de boodschap voor 2018. Zaken zoals GDPR en Digital zijn vanzelfsprekend, maar we willen onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden. Vandaar dat we onze baseline hebben gewijzigd naar “Source of IT Solutions”. In ieder geval, we gaan ons voorlopig nog niet vervelen.
Jasna: Onze toekomst is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat we met het huidige management, de huidige teams en de support van Harvey Nash wellicht gaan blijven groeien. Aan enthousiasme, passie en doorzetting zal het zeker niet ontbreken!
Christophe: Het Talent-IT team, de mensen zelf, zijn het belangrijkste en daar hebben we alle vertrouwen in.

Wat was één van de hoogtepunten?

Christophe: De verhuis naar ons eigen pand in de Indiëstraat in Antwerpen: van een klein bureautje in het bedrijvencentrum te Aarstelaar naar ons mooi kantoor nu.
Dirk: Voor mij persoonlijk is het succes van onze Junior Classes een hoogtepunt. Vooral in de huidige markt is dit een fantastische manier om met schaarste op de arbeidsmarkt om te gaan.
Jasna: Ik denk dat onze 100ste medewerker zeker een mijlpaal was. Daar hebben we ongetwijfeld enkele glazen op gedronken. De oprichting van Team4Talent was ook een fantastisch moment, waarbij we het gevoel hadden dat we met de juiste mensen in zee zijn gegaan om een nieuwe specialty op te richten. Eigenlijk hebben we per jaar een paar hoogtepunten. We doen namelijk regelmatig een drink of een feestje, waarbij we ons realiseren dat we omringd worden door een onvoorstelbaar tof en loyaal team!
Jeroen: Ik kan er niet eentje specifiek uitkiezen. Elke keer dat we een hoge berg hebben beklommen en overwonnen, is voor mij een hoogtepunt. Ik heb heel Zwitserland al gezien!

Ik denk dat onze 100ste medewerker zeker een mijlpaal was.

Vertel een weetje over jezelf.

Christophe: Ik ben zelf gestart als consultant, als Powerbuilder developer bij Groupe S te Brussel. Ik heb mijn hele professionele carrière in de consultancy gezeten, als consultant of sales.
Jasna: Ik ben zeker geen ochtendmens. Je gaat me maar sporadisch op kantoor aantreffen voor 9 uur en bellen zonder koffie lukt nauwelijks.
Dirk: Ik ben intussen 48 jaar, maar mijn zoontje van 5 houdt me jong. Ik ga nog elke dag met ongelooflijk veel plezier werken. Ik heb het geluk geweldige collega’s te hebben en een fantastisch gezin dat me steunt.
Jeroen: Dit jaar vieren we niet alleen 10 jaar Talent-IT, maar ben ik ook 10 jaar getrouwd! In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, waarbij tennis mijn grote passie is. Daarnaast ga ik graag al eens een hapje eten met daarbij een heerlijk glas wijn. Santé op de volgende 10 jaar!

10 Jaar Talent-IT

Ook interessant:

 • Events

  Alles over ons AI event: “We mogen nooit de mens achter AI vergeten”

  Infosessie AI, let’s go! Op donderdag 19 oktober organ ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Talent-IT wint een Data News Award! 🎉

  25 mei 2023, een datum om niet snel te vergeten. Want ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Samen lopen op de 10 Miles: ontdek er hier alles over

  Collega’s die samen lopen, die blijven samen. Wij make ...

  icon talentit

Je carrière boosten?
Ontdek onze jobs.