Infosessie Agile: “Heerlijk om samen constructief te zijn”

Infosessie Agile: “Heerlijk om samen constructief te zijn”

“Wanneer komt er nog eens een infosessie?” De vraag kwam af en toe terug van onze medewerkers, en we hebben geluisterd! Daarom organiseerden we nog eens een sterke workshop. Met als onderwerp: Teamwork & Agile. We stelden een paar vragen aan Geert Broodcoorens, die mee z’n schouders zette onder het evenement.

Over wat ging de workshop net?

“De principes van Agile en werking van Scrum zijn hier high-level uitgelegd, en onmiddellijk toegepast. Door een interactieve samenwerking te stimuleren als facilitator is de lesgever Charles-Louis daarin geslaagd. Talent-IT talenten, die elkaar soms nog nooit gesproken of gezien hadden, hebben in verschillende korte sessies samengewerkt volgens nieuwere methodes. Democratische principes toegepast om tot werkbare resultaten te komen: hoe je on the floor snelle resultaten kan bekomen, feedback kan genereren, betrokkenheid kan stimuleren, …”

Wie heeft dit mee georganiseerd?

“Dit was een initiatief van het Competence Center Analyse. Charles-Louis is niet alleen een gerenommeerde coach en facilitator, daarbovenop nog een goede kennis uit een recent gezamenlijk verleden. Zijn visie, aanpak en ideeën sluiten bijna één op één aan met zowel het Competence Center als de werking van Talent-IT, vandaar leek het ons een leuk idee om de koppen bij elkaar te steken. Via een workshop, waarin Agile werking benadrukt werd, zijn we daarin geslaagd denk ik. Praktische begeleiding en opzet van het mini-evenement: kudos aan Ruud & Leila!”

Waarom wou je deze workshop organiseren?

“Voornamelijk de insteek om enerzijds Agile & Scrum manier van samenwerken te promoten, toe te lichten, de benefits ervan inzien, en anderzijds ook gelegenheid creëren om met héél Talent-IT samen te zitten, samen te werken, samen constructief te zijn (na eenzame COVID tijden…).”

Wie is Charles-Louis, de lesgever?

“Charles-Louis heeft meer dan twintig jaar ervaring, voornamelijk in de IT-wereld en in verschillende rollen. Hij heeft een technische achtergrond en is uitgegroeid tot technische lead en Scrum Master. Voornamelijk de laatste jaren heeft hij succesvolle trajecten afgelegd als Agile coach in verschillende teams en type projecten. Zowel nationaal als internationaal. En tegenwoordig werkt hij ook als ondernemingscoach en facilitator buiten de IT-wereld.”

Wat denk je Geert, gaan we nog vaker zo’n dingen doen?

“Oh yes please: de vraag is uit allerlei hoeken gekomen, op voorhand en nog steeds. Vanuit het Competence Center Analyse organiseren we maandelijks ondertussen een Tech Café, waar iedereen welkom is. Zo geven we niet enkel nuttige info aan de analisten maar aan iedereen van Talent-IT.”

En niets zo fijn als achteraf napraten met lekker eten en een drankje!

Workshop Agile

Ook interessant:

 • Events

  Alles over ons AI event: “We mogen nooit de mens achter AI vergeten”

  Infosessie AI, let’s go! Op donderdag 19 oktober organ ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Talent-IT wint een Data News Award! 🎉

  25 mei 2023, een datum om niet snel te vergeten. Want ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Samen lopen op de 10 Miles: ontdek er hier alles over

  Collega’s die samen lopen, die blijven samen. Wij make ...

  icon talentit

Je carrière boosten?
Ontdek onze jobs.