Clint ging van arbeider naar IT’er

Clint ging van arbeider naar IT’er

Meet Clint: liefhebber van alles wat met computers te maken heeft, papa van twee kindjes, handige Harry, een open boek en sinds een aantal jaar een sterke IT’er. Benieuwd hoe hij een carrièreswitch naar IT maakte? Ontdek in dit interview alles over zijn parcours, waar hij het trotst op is en zijn advies voor jou.

Hoe ben je hier beland?

Vers van school wou ik al Informatica gaan studeren, maar dat kon helaas niet door m’n thuissituatie. Dus ben ik beginnen werken bij Volvo Trucks als arbeider en daar heb ik zeven jaar gewerkt. Maar er waren geen doorgroeimogelijkheden, en na een korte passage bij NMBS ben ik bij een staalfabriek terechtgekomen als arbeider. Daar heb ik heel veel geleerd en verschillende functies gehad.

Wat dreef je om de overstap te maken naar IT?

Het werken in ploegen werd te veel: ik had maar één op de vier weekenden vrij en had geen rust meer. M’n privé en sociaal leven leden eronder en ik ben veel vrienden verloren. Ik heb toen besloten om terug te studeren en ben ik Hoger beroepsonderwijs gaan studeren in Gent, waar ik onlangs eindelijk, na vijf jaar, ben afgestudeerd.

Maar het bleef kriebelen, en ik zette mijn CV online. Voor ik het wist had ik een berichtje van Talent-IT, of ik niet bij hen aan de slag wou? We zochten samen naar de juiste opdracht voor mij en na een opleiding in RPG was ik vertrokken.

Niet simpel.

Eerlijk is eerlijk: ik had schrik om over te stappen. Jaren in een fabriek is toch iets anders dan een bureaujob in een heel andere sector. Mijn vrouw heeft me de laatste duw gegeven en me gemotiveerd om toch te springen. En zo startte ik bij m’n eerste opdracht bij Talent-IT, als RPG-developer bij SGPB. Die werden plots overgenomen door een ander bedrijf en van de ene dag op de andere werden we op straat gezet. Maar diezelfde dag nog kreeg ik telefoon van accountmanager Christophe, die een andere opdracht voor me had gevonden, dichtbij huis. En zo ben ik bij Partena terechtgekomen.

Interview Clint

Wat houdt jouw rol als 2nd line support bij Partena in?

Ik ben gestart met de support van Link, de loonapplicatie en doorgeefluik naar de backend loonmoter. Als er problemen zijn ga ik na waar die zich bevinden: database, programmatorisch of nog iets anders? Ondertussen doe ik ook het onderhoud van het customer portal van de website van Partena, zet ik berichtgevingen online, beheer ik applicaties, … Ik sta ook in voor de coördinatie van de releases die gebeuren voor de tools van de 740 en de 300 kant hier. Maar vooral: als er problemen zijn en ze vinden de oplossing niet sturen ze het naar Clint (lacht).

Ik voel me geen nummer meer.

Waar ben je het trotst op?

Dat ik de overstap heb gemaakt naar iets wat ik echt wou doen, en in IT ben gaan werken.

Wat is jouw advies voor mensen die twijfelen om in IT te werken?

Als het boeit: springen. Als het je interesseert: proberen. Het heeft veel voordelen, natuurlijk kan het ook nadelen hebben maar voor mij heeft het enkel voordelen gehad. In het arbeidersmilieu was ik een nummer en nu voel ik mij geen nummer meer. Als ik naar Lotte of Nancy bel, word ik aangesproken en behandeld als een persoon. En dat hoor ik vaak terug bij andere collega’s bij Talent-IT. Dus als je dat beu bent, maak een carrièreswitch naar IT. Talent-IT heeft mij de kans gegeven destijds en ze behandelen me goed. Dus pak de kans, probeer het en spring.

Waarom koos je voor een job als consultant?

Puur omdat je verschillende opdrachten kan doen en kan blijven bijleren. Stopt het morgen hier, dan heb je iets anders wat dan opnieuw een uitdaging is. Ik heb geen idee waar ik ga uitkomen in de toekomst en dat is helemaal oké. De opties zijn er.

Clint

Ook net zoals Clint de overstap maken? Bekijk al onze huidige vacatures hier. Ben je eerder geïnteresseerd in een volledige carrièreswitch? Dan kunnen onze collega’s bij Cookie Crunchers je vast en zeker verder helpen (bekijk alle huidige Classes hier).

Interview Clint

Ook interessant:

 • Events

  Alles over ons AI event: “We mogen nooit de mens achter AI vergeten”

  Infosessie AI, let’s go! Op donderdag 19 oktober organ ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Talent-IT wint een Data News Award! 🎉

  25 mei 2023, een datum om niet snel te vergeten. Want ...

  icon talentit
 • Uncategorized

  Samen lopen op de 10 Miles: ontdek er hier alles over

  Collega’s die samen lopen, die blijven samen. Wij make ...

  icon talentit

Je carrière boosten?
Ontdek onze jobs.