Junior Classes

Een kijk op de Junior Classes van Talent-IT

Home  >  Blog  >  Een kijk op de Junior Classes van Talent-IT

Talent-IT had opgevangen dat er veel te weinig developers op de markt waren om de openstaande posities in te vullen. Dit was/is nog steeds het geval voor meerdere technologieën, alsook voor PHP. Op dit vraagstuk wou Talent-IT een antwoord geven en dat was de Junior PHP Class!

Ik was tewerkgesteld als Customer Service Assistant in een transportfirma. Na mijn werkuren hield ik me nog bezig met bijstuderen. Ik was in September 2015 aan de Bachelor Toegepaste Informatica Blended begonnen aan de Karel de Grote Hogeschool. Tijdens het verwerken van de lessen en het oplossen van de oefeningen werd het me al snel duidelijk dat ik deze weg wou inslaan. Dus ik ging op zoek!

Ik vond wat ik zocht bij Talent-IT. Een zeer intensieve en praktisch gerichte training om me klaar te stomen voor het ontwikkelen van web applicaties in PHP. Na het eerste contact en enkele gesprekken later had Talent-IT mijn potentieel gezien en me toegelaten als één van de gelukkigen die de allereerste Junior PHP Class mochten doen.

Maart 2017: Het is zover!

We werden voorgesteld aan Michelangelo Van Dam die de training in goede banen mocht leiden. Hij is één van de meest bekende namen in de wereld van PHP en tevens medeorganisator van de PHP Benelux conferenties.

Met een beperkte groep van zes individuen begonnen we aan de meest intensieve drie à vier weken tot dan toe.

Allereerst werden we door de basis van PHP geleid om daarna kennis te maken met enkele frameworks, waaronder Symfony, Zend en Laravel. Doorheen de training had Michelangelo verschillende oefeningen voorzien om ons scherp te houden en om te testen of we de materie begrepen hadden.

Daarna werd het tijd om kennis te maken met Unit Testing en TDD ofwel “Test-Driven Development”. Ook hier weer moesten we enkele testen zelf schrijven en oefeningen oplossen. Geen makkie als je het mij vraagt! Maar Michelangelo was er steeds om je verder te helpen als je met een probleem worstelde.

“We kregen een certificaat als bewijs van het succesvol afmaken van deze intensieve training, vergezeld door een hapje en een drankje.”

Om de bootcamp in schoonheid af te sluiten kregen we nog een inleiding in security. Op die manier zouden we over de juiste tools moeten beschikken om onze code en projecten te beveiligen.

Om onze tijd bij Talent-IT af te sluiten kregen we ieders nog een certificaat als bewijs van het succesvol afmaken van deze intensieve training, vergezeld door een hapje en een drankje. Nu was het moment aangebroken om onze training om te zetten naar de praktijk en konden we terecht bij de bedrijven waarvoor we een opdracht hadden gekregen.

Ook achteraf bleef Talent-IT op regelmatige basis contact houden. De field manager, Maxime, komt namelijk geregeld langs om te kijken of alles nog vlot verloopt en of we ons nog goed voelen in onze professionele habitat.

Voor mezelf kan ik alleen maar bevestigen dat Talent-IT de ideale partner bleek te zijn om mij een nieuwe uitdaging te bieden. Ik werd uitgedaagd op dagelijkse basis en mijn kennis groeide exponentieel! Zij die een nieuwe opportuniteit en uitdaging zoeken, kan ik alleen maar aanraden om ook eens op de deur van Talent-IT te gaan kloppen.

Junior PHP’er
Junior PHP Class van 2017

Deel dit artikel

Gepubliceerd op
27 april 2018

Geschreven door
Junior PHP’er

Categorie
Nieuws

Home pijl rechts oranje Blog pijl rechts oranje Een kijk op de Junior Classes van Talent-IT