Java Developer - PERM

Java Developer

Locatie: regio Antwerpen
Duurtijd: PERM
Start: ASAP

Mol
Onze klant is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ze bieden objectief onderzoek, studies en adviezen op basis waarvan de industrie en de overheid hun toekomstig beleid kunnen bepalen. Ze hebben bijna 750 medewerkers en hun hoofdkantoor is gevestigd in Mol.

Functie
In de unit "Ruimtelijke Milieuaspecten" bestudeert het team de impact van menselijke activiteiten op het milieu in een ruimtelijke context. De missie van deze unit is het ontwikkelen en toepassen van (IT) instrumenten voor het voorspellen van de huidige en toekomstige evolutie van schaars geworden milieuvoorraden zoals ruimte, niet-verontreinigde lucht, water en bodem in functie van plaats en tijd.
Voor de ontwikkeling van deze toepassingen of instrumenten is er binnen de groep een IT-team operationeel dat zeer nauw samenwerkt met onderzoekers. Momenteel zijn ze op zoek naar een software ontwikkelaar ter versterking van het IT-team.
Software projecten binnen deze groep hebben een focus op het gebruiksvriendelijk aanbieden van complexe onderzoeksmodellen aan diverse gebruikers via web- of desktop applicaties. Belangrijk hierbij zijn het interpreteren, analyseren en visualiseren van de modelresultaten in een vierdimensionale context (tijd en ruimte).
Als ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor:
- De volledige doorloop van een software project gaande van de vertaling van een functionele en/of technische analyse in code tot het testen van de applicatie en ondersteunen van gebruikers. Dit alles doe je met oog voor detail, performantie en kwaliteit.
- Alle activiteiten doe je in nauw overleg met de business en technische architecten.
- Je neemt de verantwoordelijkheid op voor de aan jou toegewezen taken en je bent communicatief en organisatorisch sterk om dit succesvol af te ronden binnen de vooropgestelde tijd, kwaliteit en budget.
- Je kan voor de verschillende taken in een project tot een goed onderbouwde tijdsinschatting komen en deze taken zelfstandig uitvoeren.

Profiel
Must have
- Je hebt uiteraard een passie voor IT in de ruime zin van het woord.
- Je bent een ontwikkelaar met een brede basis en interesse die ingezet kan worden in verschillende technologieën en frameworks (Java, Python, Webinterfaces)
- Je hebt kennis van moderne web development technologieën en een neus voor design en usability.
- Je hebt affiniteit met open-source software, open standaarden en bent open-minded.
- Je kan op projectmatige wijze degelijke applicaties ontwikkelen en bent vertrouwd met standaard methoden en technieken voor ontwikkeling.
- Je beschikt over een bachelorsdiploma informatica of gelijkwaardig door ervaring en kennis.
- Je bent analytisch sterk, je werkt gestructureerd en klantgericht.
- Je scoort als teamspeler en je bent flexibel ingesteld.
- Je kan vlot communiceren in het Nederlands en het Engels.
Nice to have
- Enige ervaring met Linux besturingssystemen.
- Ervaring met GIS pakketten en/of geo-IT tools

Aanbod
- Een functie in een vooraanstaande klantgerichte organisatie op het vlak van innoverend technologisch onderzoek en wetenschappelijke onderbouwde adviesverlening.
- De mogelijkheid mee te werken om Vlaanderen internationaal als actieve kennisregio op de kaart te zetten en bij te dragen aan duurzame ontwikkeling.
- Een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen

Interesse?
Stuur je cv naar juanitha.dekker@talent-it.be of bel naar 03 870 51 58 voor meer informatie.