Hoe fop ik mijn collega's

Hoe neem je je collega's te grazen?

 

Suiker vervangen door zout, een baksteen in iemands handtas steken, deurklinken insmeren met vet, een vis in iemands wagen verstoppen of iemands gsm-nummer doorgeven aan een chatbox... Allemaal slechte voorbeelden van grappen die wel eens gebruikt worden om collega's aan het lachen te brengen. Niet dus... Wat kan je doen om het leuk te maken, zonder scheve blikken te krijgen of een gezonde werkrelatie op de helling te zetten? Ziehier onze favorieten.

 

Kweek gras in het toetensbord van je collega

De computer is een geliefkoosd object om collega's aan het lachen te brengen. Een klassieker - maar niet geschikt voor collega's die blind tikken - is het verwisselen van enkele toetsen op het klavier, zoals M en N. Bij oude muizen haal je het balletje eruit en bij nieuwe draadloze randapparatuur kan je bijvoorbeeld de muis en/of het toetsenbord tussen twee collega's verwisselen. Een andere mogelijkheid is het scherm omdraaien met Ctrl+Alt+pijltjestoets of gewoon overnemen op het moment dat de baas passeert: dit filmpje geeft je wellicht wat inspiratie... .

 

Heel leuk en sympathiek is volgende grap die je bij voorkeur uithaalt met een collega die op vakantie geweest is. Zorg voor een oud toetsenbord en neem dat mee naar huis. Je haalt er met een mesje alle toetsen uit en legt natte wattenschijfjes op de bodem van het klavier. Bestrooi eventueel met wat potaarde. Strooi er vervolgens plantenzaadjes op. Gras, waterkers of klaprozen doen het goed. Hou het matje vochtig en zet warm. Je zal zien, de zaadjes groeien en als je collega terugkomt ziet hij een stukje tuin op zijn bureau staan. Wedden dat je alleen glimlachende gezichten zal zien?

 

Hallo, mevrouw De Beer?

Een vaak gehoorde en minder aantrekkelijke grap voor de telefoniste van dienst is die van het zwarte oor. Je smeert de oordop van de telefoon in met schoensmeer en het vervolg laat zich raden. Leuker en minder ingrijpend is een briefje op je collega's bureau leggen met de melding dat hij moet terugbellen naar meneer De Leeuw of mevrouw De Beer en het telefoonnummer van de dierentuin noteren. Hilariteit verzekerd... Ook leuk, professioneler en duurder, zijn de diensten van www.graplijn.be. Misschien is de grap 'Polonium' of 'Opwarming van de aarde' in de rubriek nieuws en actualiteit op het lijf geschreven van jouw collega?

 

Sexy BV's op de kopiemachine

Ook met een kopieerapparaat kan je alle kanten uit. Zo verras je je baas op een doordeweekse dag door in het hele gebouw A4'tjes op te hangen met de melding dat hij 50 wordt met zijn telefoonnummer erbij. Felicitaties troef. Iets subtieler en ludieker ben je door een aantal leuke foto's uit magazines te selecteren en te kopiëren. Als je nadien de papierlade dan even bijvult, schuif je deze vellen tussen het nieuwe pak papier. Wachten maar tot je een kreet van verrukking hoort...

 

Plastic planten

Nieuwe mensen en stagiaires kan je beetnemen met de zogenaamde nonsensopdrachten. Je kan bijvoorbeeld vragen om de planten water te geven zonder erbij te zeggen dat ze nep zijn. In een ziekenhuis stuur je de stagiair om een psychosemeter of je laat hem een katheterverbanddopje zoeken. In een wasserij zoekt hij de vlekkenschaar, in het café Coronaglazen en in de garage bougievonkjes.

 

Uitsmijters

Meer inspratie vind je hier en hier! Have fun, lach je een deuk maar laat het niet zo ver komen als in dit filmpje...