De 10 grappigste flaters in CV's

De 10 grappigste flaters in CV's

Sommige sollicitanten gaan wel erg ver om met hun cv de aandacht te trekken van rekruteerders. Dat blijkt eens te meer uit een rondvraag van de Amerikaanse carrièresite Careerbuilder.com bij 2.298 HR-managers. Hierbij een bloemlezing van de vreemdste zaken die zij in de ingestuurde cv's van kandidaten zagen staan...

  1. Een kandidaat vond zichzelf te goed om op sollicitatiegesprek te komen en nodigde daarom de rekruteerder bij hem thuis uit.
  2. Een breed netwerk is belangrijk, maar vermelden dat je familie nauwe banden heeft met de maffia, zoals een kandidaat deed, is geen goed idee.
  3. Een kandidaat wou benadrukken dat hij vlot overweg kan met computers en vermeldde daarom ‘internetfraude' bij zijn hobby's.
  4. Een muzikaal ingestelde kandidaat verduidelijkte dat zijn cv bedoeld was om luidop te zingen op het melodietje van de begingeneriek van ‘The Brady Bunch'.
  5. Talen ken je nooit genoeg! Daarom vermeldde een kandidaat die solliciteerde voor een job in Antarctica dat hij ook ‘Antarctisch' sprak.
  6. Een kandidaat die van zichzelf beweerde dat hij oog had voor ‘detai' spelde ook nog eens de naam van het bedrijf waarvoor hij solliciteerde verkeerd.
  7. Een cv mag gerust een in het oog springende lay-out meekrijgen, maar gebruik liever geen achtergrond van roze konijntjes, zoals een kandidate deed.
  8. Een kandidaat maakte door meermaals ‘LOL' in zijn motivatiebrief te zetten duidelijk dat niet alles even ernstig bedoeld was.
  9. De prijs voor het kortste cv gaat naar de kandidaat die een foto van zichzelf in een hangmat opstuurde en daaronder schreef: "Hallo, ik ben op zoek naar een job."
  10. Ten slotte was er ook nog een kandidaat die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Onder de titel ‘doelstellingen' op zijn cv vermeldde hij ‘poen scheppen'